Winterbandenwissel

Bosch Car Service Versteegen monteert weer uw winterbanden Heeft u er ooit over nagedacht hoe groot de contactzone tussen uw banden en de weg is?

 

Maak een vuist

met uw ene hand, leg die in de palm van uw andere hand: dat is de contactzone. U hebt dus maar enkele vierkante centimeters om uw auto stabiel en baanvast te houden, het water af te voeren, grip op de baan te krijgen én uw remafstand binnen de perken te houden. Laat daarom de spanning en het profiel van uw banden checken. Wij monteren uw winterbanden tegen aantrekkelijke tarieven.

 

8 redenen om winterbanden te laten monteren:

  • Winterbanden zorgen, ten opzichte van zomerbanden, onder alle gladde omstandigheden voor sterk verbeterde grip en dus voor uw veiligheid!
  • Meer grip en trekkracht bij temperaturen onder de 7°C vanwege speciaal rubbermengsel met silica dat niet verhardt bij lage temperaturen zoals zomerbanden.
  • Meer comfort en betere afvoer van water of natte sneeuw door fijne lamellen in het profiel. Hierdoor wordt de remweg verkort en verbetert de wegligging in bochten (minder kans op aquaplanning). Bij sneeuw vervormt het profiel bij het rollen van de band en lamellen worden ‘grijpers’ die zich in de sneeuw ‘vasthappen’.
  • Moderne winterbanden zijn net zo geluidloos en comfortabel als zomerbanden en slijten,door het speciale silicamengsel, niet sneller.
  • In sommige Europese landen is het gebruik van winterbanden verplicht gedurende de wintermaanden.
  • Kosten voor winterbanden zijn verwaarloosbaar. De aanschafprijs is vaak lager dan zomerbanden en uw zomerbanden slijten immers niet!
  • Een beijzelde weg is 2x zo glad als een besneeuwde weg; 4x zo glad als een natte weg of een weg met een laagje gesmolten sneeuw; en 8x zo glad als een droge weg! Met winterbanden heeft u beduidend meer grip en minder slip dan met uw zomerbanden.
  • Hoewel winterbanden niet verplicht zijn in Nederland, worden ze, vooral voor automobilisten die dagelijks op hun auto vertrouwen, wel sterk aanbevolen.
  • Gaat u naar een wintersportland of een ander land in Europa, bekijk hier onder de verplichting die in de rest van Europa geld:

 

.Winterbanden Verplichtingen in Europa.png

 

Zijn er nog winterbanden? Wat zijn de prijzen?

Zoek hier naar de actuele prijzen van banden en velgen of maak gelijk een online afspraak voor uw bandenwissel.

 

Bosch Car Service Versteegen

Europaweg 1

2381 GR Zoeterwoude

T: 071-5801386

Einfo@versteegenautos.nl